Sollicitatietraining

De arbeidsmarkt van vandaag verschilt nogal met die van het verleden. De baan voor het leven maakt plaats een leven vol banen. Terwijl werknemers vroeger erg loyaal waren tegenover hun werkgever en andersom, zien we dat we vandaag vooral loyaal zijn ten aanzien van onszelf, collega´s, klanten. Je blijft ergens zolang het leuk is en je dingen kan leren. Dit betekent meer keuzevrijheid en flexibiliteit, maar ook meer onzekerheid en een grotere verantwoordelijkheid voor jou als werknemer om jezelf te blijven ontwikkelen. Alleen zo heb je een blijvende inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

Beweging, van bedreiging naar kans

Een organisatie in beweging brengt verandering met zich mee. Verandering in werkzaamheden, processen en cultuur. Maar ook bij mensen. Het dwingt medewerkers na te denken. Over zichzelf, over het werk, over de toekomst. De zekerheid van vandaag is de onzekerheid van morgen. Dit voelt als een bedreiging, maar het biedt ook kansen.

Goed werkgeverschap: maak werk van je medewerkers hun werk

In de organisatie van de toekomst, met een gezonde financiële waarde, is soms plaats voor minder mensen. Minder mensen uit de groep die nu wel nodig is. Hoe blijft de motivatie hoog? Hoe blijven de mensen trots om bij jouw bedrijf te werken, ook als hun loopbaan daar geen toekomst heeft? Door hen te helpen richting de nieuwe toekomst! Door de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Hoe? Met de sollicitatietraining van Papillon Training en Advies

Met een krachtig, onderscheidend en passend curriculum vitae, is de medewerker trotser en zet hij met meer zekerheid en kansen een nieuwe stap in zijn loopbaan. Papillon Training biedt een nieuwe kijk op solliciteren. De toegevoegde waarde van de individuele medewerker staat centraal. In de sollicitatietraining leert de medewerker die te benoemen en zichtbaar te maken.

Voor meer informatie over deze Incompanytraining neem contact op!

Papillon Tweets