Wie ben ik?

Papillon. Het prachtige Franse woord voor vlinder. Deze vlinder staat symbool voor mijn bedrijf, voor de groei van mij en de groei die ik bij anderen stimuleer. Maar de vlinder staat vooral symbool voor mijn dochter Eva. 

8 oktober 2008. Een unieke dag. De dag dat mijn leven veranderde. De dag dat mijn eerste dochter is geboren. Maar ook de dag dat zij is overleden. De euforie van de komst van ons eerste wondertje, veranderde in een asgrauwe sluier. De grond onder de voeten werd weggeslagen. Haar leven eindigde waar het bijna begon. Verdriet, leegte, wanhoop. Waarom? 

In de cocon van rouw begon de verandering. Bewust, open, eerlijk over het gevoel. Verdriet mag er zijn, net als blijdschap. Het leven heroverde haar kleur. Als de vlinder groeit, springt de cocon open. De vlinder lijkt hierin op mij. 

Ieder mens is uniek. Zoals jij is er niemand, is er nooit iemand geweest en zal er nooit iemand zijn. Soms zijn er gebeurtenissen die je uit balans brengen. Tijd, aandacht en vertrouwen zijn nodig om jezelf terug te vinden. Maar wanneer de vleugels sterk genoeg zijn, ben je klaar om uit te vliegen. Om te dansen op de bloemen en te genieten van je leven en de vrijheid.

Mijn persoonlijke groei zorgt ervoor dat ik nu ben wie ik ben.Jacco Ik leef in mijn persoonlijke kracht. Ik geloof dat veel mensen meer kunnen dan ze denken dat ze kunnen. Het helpt mij nu om een rationeel gevoelsmens te zijn. Ik kan mensen helpen om onbekende paden te betreden. 

Jacco

Zoals de vlinder transformeert tot een vlinder, zo kan de mens die zich niet bewust is van wie hij werkelijk is, transformeren tot de mens die hij bedoeld is te zijn
(citaat Marcel Derkse)

Papillon Tweets